Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Tajemná Prašina

Tajemná Prašina

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

3. 10. 2022

Nastal podzim a my se opět vydali za tajemstvím čtených knížek do naší školní knihovny. Před čtením jsme si zahráli kompot a zjišťovali, kdo má rád tajemství, kdo se bojí,... Potom jsme se vydali na Prašinu. 


Podle obrázků jsme se snažili odpovědět na otázky z rybí kosti. Naše otázky byli velmi zajímavé. Poté jsme se opravdu na Prašinu již vydali. Paní učitelka nám četla ukázku knihy. Vydali jsme se s Jirkou za jeho dědečkem do části Prahy, kde nejde elektřina. Lampy tu nesvítí, tramvaje nejezdí, rádio nehraje, mobil je bez signálu. A v téhle strašidelné čtvrti pátrá Jirka se svými kamarády Tondou a En po dávném tajemství, které by mohlo změnit svět. Jejich dobrodružství je o to nebezpečnější, že při něm musejí čelit partě všeho schopných dospělých chlapů, kteří mají stejný cíl. Po přečtení jsme zjistili, že některé naše otázky byly v textu zodpovězeny. Nakonec jsme na Jirku napsali pětilístek. Naše setkání bylo zakončeno opět kompotem s otázkami. Někteří z nás projevili zájem si knihu přečíst. Bylo to první letošní trochu tajemné a strašidelné setkání nad knihou.