Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Třeťáci v Bradavicích

Třeťáci v Bradavicích

  • Zdeňka  Selingerová

Mgr. Zdeňka Selingerová

3. 10. 2022

Na konec září si pro nás paní učitelky připravily překvapení. Ráno jsme se sešli na hlavním nádraží, abychom zkusili najít nástupiště 9 ¾.


Nakonec jsme společně nasedli do vlaku, který nás odvezl do Bradavic. Právě tam nás přenesla výstava Oblastního muzea v Děčíně Harry Potter aneb Mudlové, přijeďte express!  

Po příjezdu do Děčína na nádraží čekal Hagrid. Držte se pavouků... Takové bylo heslo pro vstup do kouzelnického světa. Hagridův mazlíček Aragog nás dovedl ke vstupu s Buclatou dámou, která by nás bez hesla nepustila. Naštěstí jsme heslo znali, tak se nám otevřel tajemný svět plný záhad a kouzel. Čekal na nás kouzelný dopis, kterým jsme byli přijati do Bradavic. Následně nás Moudrý klobouk rozdělil do kolejí, vyzkoušeli jsme si také kouzelnické pexeso i kouzlení hůlkou. Dalším úkolem od Hagrida bylo chytit létající klíč. Po splnění úkolů jsme z komnat unikli přes rostlinu Ďáblovo osidlo. Zahráli jsme si i Famfrpál.  

Abychom si Harryho užili do sytosti, rozdělili jsme se do dvou skupin. Mohli jsme si tak prohlédnout i expozici Vývoj lodní dopravy na Labi, kde bylo spoustu exponátů ke zkoumání, a dokonce také k vyzkoušení. Odpovědnosti za kormidlem se nikdo nezalekl a experimenty s vodou a budováním přehrad si děti vysloveně užívaly.  

Čarodějný svět Harryho i fascinující doprava na Labi se nám vážně líbily. Odjížděli jsme se spoustou zážitků a natěšeni na další společná dobrodružství, která nás ve třetí třídě čekají.