Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Příprava na ekologickou olympiádu

Příprava na ekologickou olympiádu

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

19. 10. 2022

Tak jako v předchozích letech vyšleme i letos družstvo na ekologickou olympiádu. Školu budou reprezentovat Lucie Prokopová, Johana Hrdličková a Lucie Říhová.


Podmínkou účasti na této soutěži je předvést mladším spolužákům hodinu na téma biodiverzita, což je druhová rozmanitost živých organismů. Tato akce proběhla ve třídě 3. D p. učitelky Selingerové. Dívky zde s dětmi probíraly les a jeho druhovou rozmanitost.

Nejprve si děvčata popovídala s třeťáky o tom, co vše žije a roste v lese. Pak děti zaujala desková hra Les. Poté třídily obrázky podle toho, co roste a žije v lese a co mimo tento ekosystém. Následně proběhla diskuse o tom, co dělají lesníci pro to, aby v lese žilo a rostlo velké množství druhů živočichů, hub a rostlin. Potom děti vyvodily, jak mohou pomoci udržet druhovou pestrost lesa.

Na závěr získaly za pěknou spolupráci malou sladkou odměnu. Dívkám patří poděkování za hezký přístup k malým spolužákům a za zdárný výsledek celé této akce.