Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Prázdninové destinace ve třech světových jazycích

Prázdninové destinace ve třech světových jazycích

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

20. 6. 2022

V pondělí a v úterý proběhlo poslední letošní jazykové přednášení projektů. Každá jazyková skupina si vybrala destinaci, kam se snažila nalákat své spolužáky.


Tak jsme s ruštinou navštívili ABC ostrovy, s angličtinou Hawai, s němčinou Španělsko a mnoho dalších evropských či exotických destinací. Od prvního vánočního setkání uběhlo půl roku a do projektů se postupně zapojily kromě hlavních jazyků i další cizí jazyky včetně ruštiny. Tak jsme v jedné hodině mohli slyšet angličtinu, němčinu i ruštinu. Vzhledem k tomu, že prezentace byly jednoduché, tak se jí dalo i rozumět. Tentokrát většina dětí přednášela nazpaměť, ale i tak je co vylepšovat. Těšíme se na podobná setkávání i v příštím školním roce, kdy zapojíme digitální kompetence, prezentace budou zpracovány v různých aplikacích, a budeme přednášet na mikrofon, což je samozřejmě o dost složitější. Snad se někdo ze studentů podívá do některé z přednášených destinací a využije tak své znalosti. Všem přejeme krásné a pohodové prázdniny protnuté mnoha zážitky.