Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
FOTBALOVÝ TURNAJ ŽÁKŮ 2. STUPNĚ

FOTBALOVÝ TURNAJ ŽÁKŮ 2. STUPNĚ

  • Jan Havlásek

Mgr. Jan Havlásek

27. 5. 2022

Ve čtvrtek 26. května 2022 se konal pod záštitou okresního fotbalového svazu: fotbalový turnaj žáků 2. stupně. Jednalo se o klasický „jedenáctkový“ fotbal, rozdělený do dvou skupin po pěti základních školách.

 


Ve čtvrtek 26. května 2022 se konal pod záštitou okresního fotbalového svazu: fotbalový turnaj žáků 2. stupně. Jednalo se o klasický „jedenáctkový“ fotbal, rozdělený do dvou skupin po pěti základních školách.

Z naší základní školy bylo vybráno 17 statečných, kteří měli den před turnajem společný trénink, kde se měli žáci alespoň lehce seznámit a sehrát, protože se jednalo o výběr napříč celým druhým stupněm.

V turnaji nás první zápas čekala ZŠ Jižní. Zápas byl velice opatrný, vyrovnaný a plný promarněných šancí na obou stranách. Když už probíhalo nastavení a zápas se schyloval k bezbrankové remíze, tak po skrumáži v našem vápně se k odraženému míči dostala jediná dívka v dresu Jižní a přesnou ranou všechny tři body vystřelila své ZŠ.

Druhé utkání proti ZŠ Jablonné v Podještědí byl o poznání lepší, protože zápas probíhal v naší režii. Hoši se dostávali do brankových příležitostí a svého soupeře téměř k ničemu nepustili. Utkání nakonec zaslouženě skončilo v poměru 2:0 a mohla z nás trochu opadnout nervozita ze špatného startu do turnaje.

Žolík skupiny Horní Police s velice urostlými hráči nás měla prověřit ve třetím utkání. Jako první a velice brzy jsme inkasovali smolný gól, což nás nezlomilo a velice brzy jsme si vybojovali penaltu. Bohužel se nám ji nepodařilo proměnit, brankář Horní Police vytáhl zákrok snů a udržel tak vedení svého družstva. Tento moment se zdál být zlomový tohoto utkání a po otevření hry, jsme inkasovali ještě jednou, což znamenalo porážku 0:2.

Skupina se zdála být velice zamotaná a až do posledního utkání se nevědělo, kdo bude hrát o 3.–4. místo. K tomu abychom postoupili, stačilo porazit ZŠ Kamenický Šenov. Hráči Šenova byli v tomto utkání již velice unavení, a tak náš běhavý styl jim moc nesvědčil. Takže jsme skončili skupinu vítězně a probojovali se do bojů o medaili.

V utkání o 3.–4. místo nás však čekal soupeř velice těžký, věčný rival ze ZŠ Slovanka. Zde jsme favoriti rozhodně nebyli, neboť na Slovance hraje plno šikovných fotbalistů. Museli jsme tedy přizpůsobit taktiku. Stáhnout se hluboko na svoji polovinu a zkusit využít některou brejkovou situaci. Taktika nám celkem vycházela, drželi jsme bezbrankovou remízu, ale 3 minuty před koncem po smolné teči vlastního obránce jsme prohráli 0:1.

Bramborová medaile však pro naši školu není vůbec žádná ostuda a kluci si zaslouží za své výkony na hřišti ohromnou pochvalu, protože tam nechali tělo, duši a modřiny na jejich těle svědčí i o sebeobětování pro tým.

 

Konečné pořadí:

  1. ZŠ Jižní, ČL
  2. ZŠ Dr. M. Tyrše, ČL
  3. ZŠ Slovanka, ČL
  4. ZŠ 28. října, ČL
  5. ZŠ Horní Police
  6. ZŠ Nový Bor
  7. ŽS Kamenický Šenov
  8. ZŠ Jablonné v Podještědí
  9. ZŠ Partyzánská, ČL
  10. ZŠ Cvikov (nepřijela)

 

Tito šikovní fotbalisté nás reprezentovali na školní akci:

Flíček Jakub, Koníček Filip, Ďurech Petr, Košnar Pavel, Lysý David, Dener Denis, Hofmann Daniel, Piták Marek, Entner Jan, Nedbal Tomáš, Žampach Zdeněk, Valenta Adrien, Pola Miroslav, Spáčil Štěpán, Havelka Ondřej, Pechač Adam, Procházka Radim

 

Sportu zdar
a běhání za kulatým nesmyslem zvlášť.
Havlásek Jan