Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Druhé místo na baskebalovém turnaji v Zákupech!

Druhé místo na baskebalovém turnaji v Zákupech!

  • Vojtěch  Legner

Mgr. Vojtěch Legner

19. 10. 2022

V úterý 18.10. se naši chlapci z osmých a devátých tříd vydali bojovat do Zákup o postup do krajského kola v košíkové.


V prvním zápase se naši žáci, stejně jako všichni ostatní, teprve seznamovali s míčem a pravidly. Jejich aktivita na hřišti byla ale natolik výrazná, že si dokráčeli pro první vítězství i proti lepšímu týmu, jako byl Nový bor a to poměrem 6:4.

Do druhého zápasu bylo co zlepšovat! Čekal nás domácí tým, který měl podporu i na tribuně a své prostředí dokonale znal. Naši kluci ale nenechali nic náhodě, dodržovali po celý zápas pokyny a za znění koncové sirény se mohli radovat z dalšího a mnohem přesvědčivějšího vítězství, než bylo v prvním zápase – 13:4.

Vzhledem k vývoji turnaje nás čekalo v posledním zápase dne finále se ZŠ Klíč, která měla ve své sestavě nejednoho zkušeného basketbalistu. První poločas jsme stíhali reagovat na jejich aktivitu, a dokonce jsme je přehráli poměrem 3:2. Druhý poločas však ukázal, kdo umí lépe udržet pozornost a soustředit se na hru v každé sekundě zápasu. Klíč nás postupně přehrával, na což jsme už nedokázali zareagovat. Konečné skóre bylo zaslouženě 9:5 ve prospěch soupeře.

Kluci předvedli obdivuhodný výkon a malou útěchou z posledního zápasu jim mohli být alespoň pomyslné stříbrné medaile!