Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Den zvířat v ZOO Liberec

Den zvířat v ZOO Liberec

  • Dana  Bílá

Mgr. Dana Bílá

10. 10. 2022

Druhou říjnovou sobotu se vybraní redaktoři školního časopisu vydali do liberecké ZOO. Důvody měli hned dva-zapojit se do programu ke Dni zvířat a předat sponzorský dar pro pandu červenou.


Děkujeme všem, kteří přispěli na naše krásné zvířátko. Celková částka se nakonec vyšplhala na rovné 4 000 Kč.

Po předání finanční částky jsme se zapojili do připraveného bohatého programu. Využili jsme nabídku komentované prohlídky u některých výběhů a dozvěděli se spoustu zajímavostí o chovaných zvířatech. Bylo nám také umožněno podívat se do přípravny jídla pro zdejší zvířecí obyvatele. Přínosné bylo také setkání s chovatelem žiraf a neméně atraktivní byla kynologická ukázka výcviku psů. Nás však nejvíce potěšilo povídání o pandách červených. Přímo u pandího výběhu jsme si vyslechli zajímavý výklad paní zooložky, díky níž jsme se dozvěděli spoustu novinek. Bezvadné bylo, že si udělala čas i na zodpovězení našich otázek. Všechny zajímavosti o pandách (ale nejen o nich) si přečtete v novém čísle “hrupky”, tak se těšte.

Celý den jsme si náramně užili také díky sluníčku, které nás hřálo celé odpoledne. Naši redaktoři se také zapojili do programů na různých stanovištích, kde si třeba ověřili své znalosti při zvukovém kvízu a testu ptačích znalostí, vyzkoušeli si i dovednosti při zdravovědě a malování na kamínky. Skvělá nálada nám vydržela i na zpáteční cestu vlakem. Domů jsme si odvezli nové poznatky, drobné suvenýry, materiál a nápady do nového čísla a pocit příjemně prožitého dne.