Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Úspěšné sportovní dopoledne zažili žáci prvního stupně

Úspěšné sportovní dopoledne zažili žáci prvního stupně

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

22. 9. 2021

Dne 22. 9. se konal přespolní běh na Rasově hůrce. Zúčastnit se mohli žáci prvního stupně v kategoriích „mladších“ (1.–3. ročník) a kategorii „starších“ (4.–5. ročník). Závod se běžel štafetovým způsobem na 4 úseky. 


Mladší kategorie běžela 4x500 m, starší pak měla dvojnásobnou distanci. Z těchto kategorií, rozdělených na chlapce a dívky, jsme si odnesli celkem 3x stupně vítězů.  

Nejprve byla štafeta mladších dívek na 3. místě ve složení: Ester Kubíková, Vanesa Černá, Vanda Píchová a Liliana Halgašová. Po dívkách následovala štafeta chlapců mladší kategorie, která umístění ještě vylepšila. Obsadila totiž 2. místo a zasloužili se o to: Munkh, Josef Poříz, Robin Cenger a Jakub Beneš. 

Speciální dík patří Šimonovi Štálovi, který ochotně podporoval naši štafetu mladších, a tak velký díl úspěchu patří i jemu. Motivováni úspěchem obou štafet jsme všichni těšili na start kategorie starších dívek. Už na startu bylo vidět, že konkurence je opravdu velká. Štafeta tvořená: Viktorií Annou Barvíkovou, Alicí Hlavinkovou, Petrou Trhlínovou a Anar bojovala s vypětím sil až do úplného závěru. Ze závodu si odnesla krásné 6. místo a plnou řadu zkušeností do příštích let. Závod zakončila štafeta chlapců 4.–5. ročníků, která z průběhu závodu udělala zajímavé sportovní drama. Tým, který byl ve složení: Enerelt Amarjargal, Jan Patera, Jakub a Matěj Blažkovi vybojoval 2. místo. Po celou dobu závodu vládla příjemná, kamarádská, sportovní atmosféra, která pozitivně působila na všechny zúčastněné. Naše škola měla kvalitní zastoupení reprezentantů, kteří svými výkony dosáhli na skvělé sportovní výsledky, které budou příslibem do dalších školních let.