Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
První pomoc

První pomoc

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

2. 12. 2020

Dne 24. 11. se několik dětí z 5.oddělení zúčastnilo projektového dne – Zdravověda – První pomoc. Cílem projektového dne bylo rozvíjení znalostí a dovedností při poskytnutí prvnípomoci.     


Po úvodní besedě si děti poslechly odborný výklad paní Hodinkové s obrázkovou prezentací na smart tabuli. Aktivně se zapojovaly a uplatňovaly své dosavadní zkušenosti. Následovala práce ve skupinkách při práci v pracovních listech. Nejzajímavější pro ně byla praktická část, kdy si vytvářely improvizovaná nosítka, obvazovaly zraněného, učily se masáž srdce na „Andule“, třídily co do lékárničky patří a co ne…

V závěru si poslechly reálný zvukový záznam jedenáctileté dívky, která volala na záchranku, aby pomohla zraněné kamarádce.

Pro děti to bylo velmi poučné a zajímavé. Každý získal diplom mladého záchranáře a   obrázkovou náplast. Paní Hodinková byla s výsledkem tříhodinové práce spokojená. A já mám radost z následné zpětné vazby, kdy děti našly na pouliční lampě štítek, který záchranáři používají k lokalizaci nebo když se velmi aktivně zapojily do ošetření oděrky u spolužačky. Dokonce neváhaly použít svou získanou obrázkovou náplast.