Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektový den 7. D

Projektový den 7. D

  • Aleš Flusek

Ing. Aleš Flusek

25. 5. 2022

Ve středu 25. května proběhl další projektový den v 7. D. Tentokráte jsme vyjeli do děčínské zoologické zahrady, kde žáci rozdělení do skupin zjišťovali údaje o živočiších zde žijících.


Děčínská zoo není sice z největších, ale je velmi pěkně uspořádaná a jsou zde vidět i zvířata z naší volné přírody, jako prase divoké, vlci, jezevec, vydry, veverka aj. Velmi impozantní byl medvěd grizzly, který se nám ukázal v celé své kráse.

Děti si při prohlídce zoo zopakovaly druhy obratlovců, jimiž se v letošním školním roce zabývaly. V zahradě navíc krásně kvetly pěnišníky, akáty a zlatý déšť, což umocnilo pěkný zážitek z její návštěvy.

Žáci ještě navštívili vyhlídku na Pastýřské stěně s malebným výhledem na Děčín a expozici Rajské ostrovy s rybami, želvami, leguány a jinými studenokrevnými živočichy. Také jsme se zastavili u židovské synagogy, která na rozdíl od té českolipské jako zázrakem přežila druhou světovou válku.