Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Měsíc září v přípravných třídách

Měsíc září v přípravných třídách

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

28. 9. 2022

Naše škola má tři přípravné třídy pojmenované podle barevných pastelek – červená, modrá a žlutá, a v každé třídě – pastelce, čeká na děti spousta nového. Jedno však přípravné třídy spojuje, a to skřítek Vítek.


Vítek je malý skřítek, který si pro děti připravuje různé hádanky, doplňovačky, písničky, básničky, ale i další úkoly pro bystré hlavičky. Rozvíjíme tak hravou formou za použití všech smyslů a prožitku u dětí nové dovednosti, vědomosti, poznatky. Důležité také je umět odpovědět na položenou otázku, nebát se zapojit se do hry, ale také pracovat jak podle pokynů učitele, tak samostatně.

Než se však skřítek ve třídách objevil, čekaly na děti ještě jiné úkoly. Třeba zvládnout být ve škole bez rodičů, orientovat se v ní – najít šatnu, třídu, tělocvičnu, poznat se s novými kamarády, obsloužit se v jídelně, nezapomenout ve škole třeba penál nebo bundu, je toho hodně. Ještě, že ve škole jsou prima paní učitelky, učitelé, paní vychovatelky, ale i paní uklízečky, které rády pomohou, poradí. Vždyť, když je ti fajn a na něco nového se těšíš, jde všechno líp. A tak si přejme, ať těšení a úsměv jen tak nevymizí a vám rodičům děkujeme, že si s dětmi o škole povídáte, že se zajímáte o to, co se děti nového naučily, co se jim povedlo či nepovedlo, že s nám spolupracujete.