Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Deváťáci se těší na prázdniny

Deváťáci se těší na prázdniny

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

3. 6. 2022

Dnes, v pátek 3. června 2022, proběhlo první kolo prezentací devátých ročníků. Téma bylo příhodné: Holiday all over the world.


Děti si vybraly destinaci, kam by chtěly letět na dovolenou a snažily se publikum nalákat právě do své země. V rámci předmětu angličtina, ruština a němčina jako druhý cizí jazyk žáci předvedli své znalosti, ale i ostatním ukázali, že není třeba bát se jazyků, spousta slovíček je podobných, další část se dá odvodit a zbytek domyslet. Jedinou podmínku tohle všechno má a to, že se musí chtít. V rámci první vyučovací hodiny jsme s ruštináři navštívili ostrovy Capo Verde, s angličtináři Bahamy a Rio de Janeiro, s druhou skupinou angličtinářů Madagaskar a s němčináři Hawai. Tímto děkuji pánům učitelům Novákovi a Kožánimu a paní učitelce Janischové za trpělivé vedení skupinových prací a spolupráci. Na závěr jsme deváťákům popřáli krásné prázdniny a mnoho úspěchů v životě, neboť se v tomto složení již nikdy nesejdeme.