Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Akademie22 “POTKALI SE NA ŠPIČÁKU”

Akademie22 “POTKALI SE NA ŠPIČÁKU”

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

2. 6. 2022

Před pár dny jsem psala na web školy informační článek „Hurá a je to tady!“ k Akademie ZŠ…


Den před akademií si spousta z nás, učitelů, kteří se na přípravě akademie podílela říkala: „Hurá, už aby to bylo za námi...“ Ano, náročné přípravy a nácviky vystoupení, organizace programu, zajištění rekvizit a náčiní, nervozita, a přitom udržet pozornost žáků během vyučování, nám všem dospělým účastníkům akademie dávalo zabrat.

Ale to „Hurá, je to za námi...“, nám najednou po skončení celého toho kolotoče, vykřiknout nejde! Nebojte se, nepřišli jsme během akademie o hlasivky, ale prostě a jednoduše nejde. Proč? Mnozí z nás si uvědomili, jak jsou děti šikovné a fajn, že společná vystoupení utužila kolektiv, kamarádství, někde překvapili jednotlivci, do kterých bychom to neřekli, rodiče spolupracovali na výbornou. No prostě a jednoduše jsme si to všichni užili a Akademie22 se povedla!

A čím to bylo? Střídal se pohyb, verše, zpěv, dramatizace, legrační scénky. Vystupující měli bezva kostýmy, rekvizity, cvičební náčiní. Nechyběl vtip, humor, dojetí, překvapení, napětí. Mělo to tempo, gradaci. Jestli se někdo zamračil, tak jen na chvilku. Celým programem nás provázeli dva úžasní moderátoři a jejich příběh se proplétal jako nitka celou akademií. Nechyběla výzdoba sálu, světla, zvuk. Fungovalo to i za oponou. Prostě se potkali na jednom místě prima lidi. A také jsme měli výborné publikum – vás rodiče, prarodiče, tety a strejdy, sourozence vystupujících a další přátele školy, kteří jste zaplnili celý sál KD Crystal. I vám patří poděkování.

Tak HURÁ! A ještě jednou díky všem, kteří „se potkali na Špičáku“!