Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Bezděz nebo Bezzub?

Bezděz nebo Bezzub?

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

22. 6. 2022

Kolem kopce s hradem na vrcholu jsme již několikrát s dětmi ze Žluté pastelky během školního roku jeli a moc nás lákalo, na něj vylézt. 


Těšili jsme se na krásný výhled po okolí a tak jsme čekali na konec května, až skončí oprava Velké věže. Jenže oprava věže se protáhla… Vadí? Nevadí? Děti si odhlasovaly, že se na hrad vydáme, i když nás na věž nepustí. A tak jsme sbalili batůžky s velkou svačinou na celý den a hurá, vyrážíme.

Kopec to je opravdu veliký, ale zvládli jsme ho. Kamarádi ze Čtyřlístku opět nezklamali a přichystali si pro děti spoustu úkolů a hádanek, které byly zpestřením při cestě vzhůru na hrad. Na hradě bylo rušno. Potkali jsme i starší kamarády z naší školy, kteří však šli na hrad pěšky už z Doks! Poobědvali jsme na nádvoří s výhledem do kraje. Viděli jsme horu Říp i hrad Housku. To byla paráda. Už jsme chtěli hrad opustit, když Ondra objevil ve štěrbině hradní věže poklad! To bylo překvapení. Moc děkujeme, Fifinko, Bobíku, Myšpulíne a Piňďo!

A tak jsme zdolali Bezděz! Nebo Bezzub?