Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Akce 7. D

Akce 7. D

  • Alena  Zelinková

Mgr. Alena Zelinková

12. 4. 2021

I v období distančního vzdělávání soutěžíme. I když se nevidíme ve škole, soutěživost a radost z výhry jsou stále v nás. Soutěže dostávají žáci zadávány přes MS Teams, stejně jako běžnou výuku.


1. Soutěž "Vítání jara" 21. 3.
 
Zadání bylo: vyfoť se v zelené, vyfoť klíč k jaru, aktivitě a nápadům se meze nekladou. Vlož do zadání, bude třídní kolo, nej předám do školního kola. Těším se na vaše práce!
Vítáme jaro, tak ho také přivítejte, pusťte se do toho!
V třídním kole jsme měli 3 první místa. Vítězové získali sladké odměny a byli to:
  1. místo Barbora Seidlová, Eliška Hykyšová a Daša Pelcová,
  2. místo Ondřej Hála
  3. místo Matěj Pavelka.
 
2. Soutěž "Vařím si sám" 29. 3.
 
Zadání: jsi často v průběhu dopoledne sám doma, musíš se najíst, máš na něco chuť, vaříš sourozenci. Najdi recept nebo nápad, realizuj ho, ofoť výsledek, nafoť i sebe a vlož do zadání. Nejlepší 3 budou odměněni. V třídnické hodině jsme si stanovili pravidla hlasování pro jednotlivé recepty a pustili se do hodnocení. Kuchtíci museli nakoupit suroviny, vše sami připravit a uvařit. Vaření bylo opět odměněno sladkostmi. Byla jsem velmi mile překvapena, jak se úkolu zhostili.
Naši vítězové:
  1. místo Daša Pelcová a Eliška Hykšová dort
  2. místo Adrien Valenta nepečený dezert z BB sušenek
  3. místo Vojta Veselý – zapečené těstoviny s tuňákem, nivou a smetanou.
Cenu odborné poroty získali: Eliška Novotná, Míra Polák a Natka Hyková za buřt guláš, vepřové na paprice a zapečené brambory.
 
3. Soutěž Lbc kraje "Velikonoční" 6. 4.
 
Zadání: ahoj třído, vkládám do zadání vyhlášení soutěže. Budu ráda, když si najdete čas a třeba se pokusíte zapojit. Snad vás zaujme soutěž přes Kahoot „Velikonoce napříč Evropou“ pro základní školy (jedná se o kvíz na cca 20 minut času).
 
Této krajské souteže se účastnilo 6 dětí z naší třídy. Nejlépe na tom byl dne 5. 4. Ondřej Sitter, který se v tento den umístil na 5. místě v kraji. Odměnou všem účastníkům byla mimořádná jednička ze zeměpisu.