Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Zámek, kde to žije

Zámek, kde to žije

  • Hana  Kořínková

Hana Kořínková

2. 5. 2024

V úterý 30. dubna se děti z přípravných tříd, vydaly na svůj již třetí velký výlet. Cílem byl zámek v obci Loučeň. A jak je napsáno v titulku, je to zámek, kde se nudit nebudete.


Ale pěkně od začátku. Ráno skoro všichni dorazili, a tak jsme mohli nastoupit do autobusu a hurá směr Loučeň. Hned po příjezdu jsme v zámecké zahradě ochutnali, co dobrého nám maminky na výlet připravily. Po svačince a krátkém proběhnutí, už na nás čekala u zámeckých dveří princezna Marie, na druhou polovinu princ Alexandr a mohla začít prohlídka jejich zámku. K vidění toho bylo mnoho, ale nejvíc nás asi zaujal dětský pokoj a škola. Blížilo se poledne, a tak jsme zamířili do zámecké restaurace. Po vydatném obědě nás čekal velký park, který je plný aktivit. Najdete v něm 12 labyrintů a bludišť, dětský lanový park nebo kuličkové hřiště. Všechno jsme sice projít nestihli, přesto jsme si dnešní den užili. Sluníčko nám svítilo, nikdo se v labyrintu neztratil a my jsme se trochu unavení, maličko opálení a hodně usměvaví vrátili plni zážitků odpoledne domů.