Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Výstup na Hůrku

Výstup na Hůrku

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

3. 2. 2020

Mezi plánované akce letošního ročního plánu školní družiny patřil i novoroční výstup na Hůrku. Pro jeho uskutečnění připadlo až datum pololetních prázdnin 31. leden. Bohužel nám do toho vstoupila velká nemocnost dětí i ranní nepřízeň počasí, a tak se nás na výšlap vydala opravdu jen malá skupinka….


Nicméně, to ale byl opravdu pěkný pěší výlet! Cestou jsme si povídali, hráli slovní hry, pozorovali okolí. Na vyhlídce Hůrky jsme vyhledávali místa v České Lípě, vzhledem k výborné viditelnosti jsme pojmenovávali kopce v krajině. Také zde proběhla oblíbená část výletů – svačina.
Ani sestup nebyl obyčejný, hra Na schovávanou v lese byla velmi zábavná. A protože nám zbývalo ještě dostatek času, cesta zpět nás zavedla až pod Rasovu Hůrku. Začala se dostavovat i únava, ale i přesto děti statečně vystoupaly zpět na sídliště Špičák, kde každý účastník obdržel pamětní list a čokoládovou medaili.