Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Vajíčko, všude, kam se podíváš!

Vajíčko, všude, kam se podíváš!

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

28. 3. 2024

Velikonoce, svátek jara, ke kterému patří i jeden ze symbolů – vajíčko. Ve vajíčku vzniká nový život a s příchodem jara se vše v přírodě probouzí.


Co se všechno po zimně probouzí a co se všechno z vajíčka vyklube? Děti ze Žluté pastelky hledaly a objevovaly vajíčka. Kolik snese slepice vajec za jeden den? Jen jedno!  A může se z uvařeného vajíčka vyklubat kuře? Děti už ví, že ne a s chutí je přidávaly do těsta na palačinky. V ZOO Děčíně jsme u žabky viděli jiná vajíčka než slepičí. Příběh o vývoji žáby děti tak zaujal, že jsme si jej opětovně pouštěly na interaktivní tabuli ve škole a žabky jsme si i vytvořily z balónku, papíru, škrobu. Jarní probouzení přírody děti sledovaly u Robečského potoka v Karbě, ale i sledováním kosích bratrů na školní zahradě. Společně jsme zaseli semínka pšenice a sledovali, jak klíčí.  Vajíčkové zkoumání jsme ukončili malováním kraslic. Ty se nám povadly! Krásné jaro a veselé Velikonoce všem!