Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Sněžný trojboj

Sněžný trojboj

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

23. 2. 2021

Na počátku ledna jsme si s družinou užívali každé vločky. Toužili jsme po opravdové sněhové nadílce, která opravdu přišla. A parádní! Kdykoliv nám to čas dovolil, vyrazili jsme „na lopaty.“


Svah pod hřbitovem byl pro nás tím nejlepším místem, kde jsme se dosytosti najezdili. Ale nejenom to, děti také vyšlapávaly obrázky do sněhu, pořádaly koulovačky, otiskovaly andílky, hrály si na zmrzlinářství….

Když jsme už měli dost zkušeností s jízdou, vyrazili jsme i na pověstný „smrťák“ do parku – a to bylo teprve dobrodružství!

Vrcholem sezóny byl únorový „sněžný trojboj.“ Kluci i holčičky měli za úkol sjet na lopatě svah a následně ho vyběhnout na čas. Druhou disciplínou byl hod sněhovými koulemi na cíl. Třetí částí trojboje byl skok do dálky z místa , samozřejmě opět ve sněhu. Všichni sportovci byli odměněni minimálně účastnickým listem. Bylo to moc fajn! Sněžnému sportování ZDAR!