Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektový den v Karlových Varech

Projektový den v Karlových Varech

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

17. 6. 2021

Dnešní projektový den začal již budíčkem v 6:15. Do Karlových Varů nás dovezl autobus z Abertam, který jel v 7:42. V devět hodin jsme se setkali s naším panem průvodcem na Becher Platz.


Po úvodních formalitách vedly naše kroky po Masarykově třídě k obelisku, viděli jsme opravovaný lázeňský hotel Thermal, okolo sochy Antonína Dvořáka jsme došli k Hadímu prameni, který měl pouze 38 stupňů a byl tedy nejstudenějším pramenem, který jsme ochutnali. Dále jsme pokračovali podél řeky Teplé, vzpomínali na film „Vrchní, prchni“ až k Tržní kolonádě. Prohlédli si nejkrásnější secesní dům Felix Zawojski. Dále nás pan průvodce zavedl k baroknímu kostelu sv. Maří Magdaleny, kde nám vysvětlil rozdíly mezi jednotlivými architektonickými styly. Po téměř smutně prázdné kolonádě jsme míjeli kavárnu Elephant, kam i císař pán Josef II a císařovna Alžběta Bavorská zvaná Sissi chodili na kávičku. Došli jsme až k grandhotelu Pupp, nejvýznamnější a filmově nejzajímavější budově Karlových Varů. Odtud po druhém břehu řeky zpět k Mlýnské kolonádě a do kopečka ke kostelu sv. Petra a Pavla, kde jsme si vyslechli několik zajímavých informací o rozdílu pravoslavného náboženství a křesťanství. Seběhli jsme zpět na Masarykovu třídu a tam se v pravé poledne s naším průvodcem rozloučili.

Dále si děti individuálně prohlédli další zajímavosti centra Karlových Varů. V nížině bylo více než 30 stupňů, tak jsme se všichni těšili na návrat do hor, kam jsme dorazili v odpoledních hodinách.