Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projektový den se Čtyřlístkem

Projektový den se Čtyřlístkem

  • Barbora  Častulíková

Barbora Častulíková

20. 9. 2020

Dne 15. 9. se žáci 3. C vypravili do muzea Čtyřlístku v Doksech. V muzeu je čekala prohlídka a seznámení s hlavními postavami - Bobíkem, Myšpulínem, Pinďou a Fifinkou, s jejich přáteli a nepřáteli a také s místem jejich příběhů - Třeskoprsky. 


Prohlédli si zajímavou sbírku časopisů, knih a seznámili se se stvořitelem Čtyřlístku - panem Jaroslavem Němečkem. 
Posléze byl dětem zadán úkol - vytvořit komiks Čtyřlístku s jednoduchou zápletkou. Zprvu se zdálo, že to bude těžký úkol, ale děti se nevzdaly a vymyslely příběh, který můžete shlédnout níže ve fotogalerii. Celý příběh si nejprve vytvořily jako scénář na papír a pak ho samy zahrály. Měly k dispozici masky všech postav Čtyřlístku a celé muzeum. 
Výlet do Doks si všichni užili a ještě nesmíme zapomenout poděkovat také paní asistentce Petře Přibylové za foto-tvorbu našeho komiksu!
Paní učitelka také chválí všechny děti za velmi pěkné chování v muzeu a za zvládnutí náročné cesty od školy na vlak, do muzea a zpět. Naťapali jsme dohromady 10 km!
 
Text: B. Častulíková
Foto: zaměstnanci muzea Čtyřlístku a P. Přibylová