Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Projekt Rodina očima dětí

Projekt Rodina očima dětí

  • Jana  Němcová

Mgr. Jana Němcová

18. 6. 2021

Co je to rodina? Kdo ji tvoří? Kdo do ní patří? Znám jméno svojí maminky? Vím, co má ráda? Co ráda dělá? Jaká je její oblíbená barva, kytička?


A že mají všechny maminky svátek druhou květnovou neděli, víte? Otázky nám rozvinuly zajímavé povídání, tvoření, ale i zjištění, co víme či nevíme o svých nejbližších. „A co tatínek? Také mají tatínkové svůj svátek? “ptaly se přirozeně děti.„ Mají, je to třetí neděle v červnu. A to už je tuto neděli!“ A tak jsme od maminek plynule přešli k tatínkům. Doma děti zjišťovaly, co jejich taťkové mají rádi, co nejraději dělají, co jedí, jakou mají oblíbenou barvu, sport. Doma na tyto otázky děti hledaly odpovědi, které zapisovaly či zakreslovaly. Vznikly krásné postavy maminek a tatínků. Celý náš projekt, který trval skoro dva měsíce, jsme společně ukončili s rodiči na zahradě naší školy malým tvořením, zpěvem, básničkami, ale také hrou s padákem, do které se všichni zapojili. Opečený vuřtík na ohni už byl jen pomyslnou třešničkou na dortu. A že bylo horko? To teda bylo, ale ve stínu stromů nám bylo fajn.

Jsme moc rády, že si rodiče udělali čas na své děti, protože čas, který nyní věnují svým dětem, jim děti jednou zase vrátí.