Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Poznávání České Lípy pokračuje

Poznávání České Lípy pokračuje

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

20. 3. 2023

a děti ze školní družiny se i nadále věnují našemu městu. Děvčata a kluci z 5. oddělení během zimy pokračovali poznáváním sídliště Špičák, kde navštívili Knihovnu. 


Dále jsme navštívili kino a tak už všichni dobře vědí, kde je Kulturní dům Crystal. Při krmení kachen jsme se seznámili s okolím řeky Ploučnice od tenisových kurtů až k nemocnici….

V úterý 14. 3. jsme absolvovali komentovanou prohlídku města, která začínala na náměstí, pokračovala v Archeologickém muzeu Šatlava a končili jsme u zahrad Augustiniánského kláštera. Děti byly zvídavé, prokázaly také dobré znalosti a postřeh. Ve čtvrtek 16. 3. jsme se vydali do Vlastivědného muzea, kde jsme shlédli zajímavosti z říše zvířat, neživé přírody, ale také jsme navštívili expozici o těžbě uranu a historickou část.

K tomuto účelu mají všichni zakoupenou dětskou brožuru S pastelkami městem Česká Lípa, kde si mohou své vědomosti upevňovat. Za akce z tohoto týdne zde mají děti již dvě městská razítka a těší se, až získají další při návštěvě Vodního hradu Lipý.