Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Planeta Země – náš domov

Planeta Země – náš domov

  • Lenka Limberková

Lenka Limberková

29. 4. 2024

Asi všichni bychom si přáli žít tam, kde je se cítíme bezpečně a je nám tam hezky. Prostě na planetě, kde nejsou zbytečné odpadky, vzduch voní květinami, ve vodě plavou ryby, les je plný zvířat a města plná lidí, co se k sobě chovají ohleduplně.


Odpoledne plné slov recyklace, třídění odpadků, koloběh vody a jiných slov týkajících se ochrany přírody a života vůbec, zažily děti z 6. oddělení školní družiny. Projektové odpoledne bylo rozděleno do 4 částí. V první si děti opakovaly jak správně třídit odpadky, v druhé části se dozvěděly mnohé o koloběhu vody v přírodě a její důležitosti pro náš život. V pracovních listech si vyzkoušely své nové zkušenosti. V třetí části jednotlivé skupinky dětí zasadily tři stromky a jeden keř. Před závěrečnou částí každé děvče i kluk napsal dopis planetě Zemi, jejich osobní vzkaz, jak se budou snažit ji chránit. Na závěr nechyběl taneček s písněmi o třídění odpadů.