Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Páteční odpoledne ve Stružnici

Páteční odpoledne ve Stružnici

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

1. 6. 2023

V pátek 26. 5. se skupina dětí z 5. oddělení školní družiny vypravila, se svojí vychovatelkou Radkou Vrabcovou a asistentkou Markétou Korousovou, na výlet do Stružnice.


Cestu tam i zpět jsme jeli linkovým autobusem, a tak naše cesta začínala na autobusovém nádraží. První zastávkou ve Stružnici byla myslivecká chata, kde na nás čekal pan Novák. Mimo jiné dětem ukázal myslivecké trofeje a také jsme měli možnost vidět ulovené divoké prase. Následovala cesta přes louku k rybníku, kde nám náš průvodce rozdělal oheň na opékání buřtů. Děti si pořádně pochutnaly, pohrály si, ale hlavně mohly pozorovat přírodu. 

Zaujalo nás množství pulců, kterými se to na kraji rybníka jen hemžilo. Měli jsme povolené i rybářské náčiní. Rybu jsme sice nechytili, ale Véna Jandík dětem předvedl, jak se s takovým prutem zachází. Jeho nahození bylo ukázkové! V závěru jsme si ještě udělali okružní cestu s několika zajímavými zastávkami. A jak jsme se dostali zpět, to už víte.

Bylo to prima slunečné odpoledne. Panu Novákovi za vše děkujeme!