Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Osmáci na sklářské škole v Novém Boru

Osmáci na sklářské škole v Novém Boru

  • Iveta  Truhlářová

Mgr. Iveta Truhlářová

23. 5. 2022

V pátek se třicítka žáků 8. B a 8. D vydala na workshop na Střední průmyslovou školu sklářskou v Novém Boru. Ráno v 8 hodin jsme nastoupili do přistaveného autobusu a vydali se směrem Nový Bor.


Ihned po příjezdu nás přivítal pan Pavel Tille, nastínil dětem celý program, který byl před nimi a rozdělil je na skupiny po šesti. Děti absolvovaly celkem 5 stanovišť, kde si zkoušely sklářské umění foukače, brusiče či kuliče nebo malíře/malířky skla. Přibližně v polovině programu dostaly všechny děti pořádnou svačinu, kuřecí řízek, tatranku, banán a pitíčko, aby vydržely náročný program až do jedné hodiny. Po svačině se protočily skupiny a stanoviště. Nakonec zhlédly film o studentském životě na škole a diskutovalo se nad budoucností sklářství na severu Čech. Všem se workshop velmi líbil až tak, že někteří uvažují nad tím, že by v příštím školním roce zaslali svou přihlášku právě na tuto střední školu.