Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Odpoledne s dopravní tématikou

Odpoledne s dopravní tématikou

  • Radka  Vrabcová

Radka Vrabcová

21. 10. 2021

V pondělí 18. 10. si ve školní družině žáci z 1. tříd, užili projektové odpoledne zaměřené na bezpečný  pohyb dětí v dopravním provozu.


Tato akce byla vyvrcholením předchozích dní, ve kterých se děti z 1., 4. a 5. oddělení věnovaly přípravě.  Při odpoledních aktivitách získávaly a upevňovaly potřebné znalosti a dovednosti. A tak hrály pohybové hry Na barevné vlaky, Autíčko STOP, věnovaly se námětovým hrám např. Na policii a auta. Na školní zahradě trénovaly jízdu na koloběžkách. V odděleních pak děti hledaly, poznávaly a skládaly dopravní značky, vybarvovaly omalovánky a vyplňovaly pracovní listy, hrály dopravní pexeso. Pohádka „Létání“ jim zase pomohla s pravolevou orientací, která dětem stále ještě trochu dělá problémy.

Při projektovém odpoledni na školní zahradě museli všichni ve skupinách navštívit pět stanovišť, kde plnili úkoly teoretické i praktické. Pojmenovávali dopravní značky, skládali značky z puzzle, odpovídali na otázky týkající se především chodců. Jízda zručnosti na koloběžkách jim šla velmi dobře. Hra na řidiče a chodce na vytvořeném dopravním hřišti byla největším zážitkem. Přechod pro chodce byl jak ve skutečnosti a dopravní značky jsme měly opravdické. Škoda, že byly jen zapůjčené…. Cílem bylo získání „řidičského průkazu“ a to se také všem dětem podařilo.

Počasí nám také přálo a tak jsme odpoledne vyhodnotili jako velmi zdařilé. Teď bychom si ještě přáli, abychom byli úspěšní i ve výtvarné soutěži pořádané Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií ČR - „Zebra se za tebe nerozhlédne“, do které jsme se také zapojili a zdařilé práce jsme již odeslali do Liberce. Držte nám palce!