Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Nejlépe přehodily Hruštičky z 9. B

Nejlépe přehodily Hruštičky z 9. B

  • Jakub  Hrdina

Jakub Hrdina

15. 3. 2023

Dne 13. 3. se na naší škole uskutečnil turnaj v přehazované. Soutěžili především žáci a žákyně z 8. a 9. ročníku a pár vybraných šťastlivců z ročníku 7.


Turnaje se zúčastnily tyto týmy:

Asgarďané: Patrik Rovenský, Eliška Dosedělová, Samuel Bican, Turtuvshin Khongorzul, Matěj Tuzar, Adéla Haukeová

Eliťáci: Tomáš Jurenka, Viktorie Mihálková,  Martin Sztolárik, Amélie Kalvachová, Denis Škirda, Damdinpurev Tselmuun, Enkhtuvshin Temuulen, Lukáš Šafařík

Hruštičky: Iva Ryšková, Eliška Bergmanová, Nikola Libichová, Tomáš Flíček, Daniel Kubelka, Natálie Tichá, Natálie Šachová

Špičáci: Lucie Prokopová, Kamila Menšíková, Alisa Dudar, Valeriia Dudar, Altangerel Ankhbayar, Naranbaatar Naransolongo

K prvnímu utkání nastoupil tým doslova ze severské mytologie a to tým Asgarďanů (Asgard-Místo všech spravedlivých a odvážných lidí, kde vládne vikingský král Ódin. Pozn. redakce).

Asgarďané se po vzoru svých předků statečně bili s kvalitním soupeřem, kterým bezesporu byl tým Eliťáků ze 7. B. Ti odrazili vikingský útok a zvítězili v poměru 2:0 na sety.

Ve druhém zápase nastoupil zřejmě největší favorit celého turnaje a to tým Hruštiček z 9. B. Hruštičky nastoupily proti týmu Špičáků. Souboj by se dal nazvat tou pravou „Dívčí válkou“.  V tomto zápase favorit nezaváhal a zvítězil 2:0 na sety.

Třetí zápas přinesl souboj dvou papírově nejlepších týmů. Utkaly se totiž Eliťáci a Hruštičky. Zápas měl všechno. Krásné výměny, soustředění, soutěživost, entuziasmus, rychlý pohyb a nahrávky. Ve velmi napínavém a vyrovnaném zápase nakonec 2:0 zvítězily Hruštičky.

Souboj o další body přinesl zápas číslo 4. Asgarďané použili bájné Thórovo kladivo a porazili tým Špičáků 2:0. Tímto vítězstvím si později zajistili 3. místo v turnaji.

V předposledním utkání turnaje proti sobě nastoupily Hruštičky a Asgarďané. Zápas skončil 2:0 ve prospěch největšího favorita turnaje a ten si zajistil celkové vítězství.

Turnaj nám zakončily týmy Eliťáků a Špičáků. Zápas skončil 2:0 ve prospěch týmu Eliťáků ze 7. B.

  1. místo – Hruštičky
  2. místo – Eliťáci
  3. místo – Asgarďané
  4. místo - Špičáci

Celý turnaj se nesl v přátelském a sportovním duchu.   Všechny týmy ctily pravidla fair play, a tak přispěly k hladkému průběhu celého turnaje. Děkujeme všem za účast a sportovní nadšení.

Poděkování za organizaci rozhodně patří pí. uč. Aleně Zelinkové, Markétě Říhové, Adéle Stránské, Tereze Špiklové a divákům, kteří vytvořili skvělou sportovní atmosféru.