Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Nečekané proměny pražské ZOO

Nečekané proměny pražské ZOO

  • Iveta  Honzejková

Mgr. Iveta Honzejková

15. 11. 2021

Ve středu 10. 11. 2021 jsme se společně ponořili se žáky 2. B a 4. B do tématické výuky, která byla spojena s básní M. Bystrova – Nečekané proměny pražské ZOO.


V ranním kruhu se žáci dověděli pravidla činností a rozdělili se do skupin po čtyřech. Nastalo ticho a my se přenesli do džungle a naslouchali jejím zvukům. Poté jsme si vyzkoušeli džungli udělat sami. Následně jsme se změnili v badatele a pátrali jsme po živočiších ukrytých v obálkách. Potom jsme vše společně sdíleli. Každá skupina pak byla vlastním majitelem ZOO a měla za úkol zvolit slogan, který by nalákal návštěvníky do ZOO a zároveň vypsat zvířata, která v jejich ZOO najdeme, a nejsou pro ZOO typická.

Další část spočívala v práci s básní, kterou jsme museli složit podle veršů. Dokončili jsme báseň, každá skupina svým veršem, který jsme museli i předvést. To bylo náročnější, ale i tento úkol jsme zvládli. Pak nám byla představena kniha Zvířetník profesora Revilloda. Z této knihy připravila paní učitelka několik druhů neznámých zvířat. Našim úkolem bylo vyvořit a vymyslet informační tabuli do ZOO pro návštěvníky, aby se o zvláštním zvířeti něco dověděli.

Pomalu jsme se blížili k závěru a čekal nás ještě vytvořit plánek ZOO. Společnými silami jsme dali dohromady i pětilístek a životabásničku. Našim úkolem, ale již ve svých třídách bylo nakreslit naše nová zvířatka.

Celý den jsme si užili. Naše první spolupráce se zdařila a paní učitelky už přemýšlí nad další.