Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Mongolské odpoledne

Mongolské odpoledne

  • Pavlína  Misíková

Mgr. Pavlína Misíková

9. 11. 2021

Osmé listopadové odpoledne bylo věnováno setkání. Sešli se rodiče, děti, učitelé, asistentky pedagoga, vychovatelky, aby společně strávili odpoledne s rodiči a dětmi z Mongolska.


Mongolská menšina nás pohostila. Ochutnali jsme několik typických národních jídel, např. buuz, huušuur, aarul a další. Viděli jsme film o životě v Mongolsku, hrálo se na tradiční hudební nástroje a tančily se národní tance.

Většina mongolských dětí a rodičů byla oblečena v národních krojích. Proběhla i výstavka typických předmětů a oblečení. České děti byly pozvány k typické společenské hře dětí mongolských. Setkání proběhlo v klidné atmosféře, byl čas na povídání a seznámení se s kulturou, která je pro nás odlišná.

Pozvání na odpoledne přijali i zástupci města Česká Lípa, radní M. Prokop, tajemnice úřadu E. Bartoňová a vedoucí odboru školství H. Musilová. Na místě poděkovali týmu, který toto setkání připravil. Těší nás, že se toto první propojování dětí a rodičů na naší škole vydařilo.