Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Když se zlo změní v lásku a přátelství

Když se zlo změní v lásku a přátelství

  • Lenka Limberková

Lenka Limberková

9. 5. 2024

Zlou a nenávistnou čarodějnici Jozefínu, která se zapomněla po Filipojakubské noci na zahradě naší školy, se vydaly děti i s rodiči z 6. oddělení vysvobodit z její ošklivé povahy.


Měsíc květen je přeci měsícem lásky a zlo tu nemá místo. Děti získaly po přivítání knihu čar a kouzel, s kterou putovaly stezkou plnou úkolů. Pokud je všechny splnily, měly možnost čarodějnici vysvobodit z její zloby objetím a kouzelnou formulkou „Mám tě čarodějnice rád“. Nebylo to úplně jednoduché, protože čarodějnice nebyla zrovna přívětivá, ale i přesto se nakonec dětem i některým rodičům, kteří se také chtěli zapojit do plnění úkolů, kouzlem lásky a přátelství Jozefínu převtělit k hodnou a laskavou ženu. Děti získaly od čarodějnice za vysvobození diplom a balíček dobrot. Její starou schránku po opečení buřtů všichni přítomní spálili. Na závěr dobrodružné stezky jsme si ještě zatančili a zacvičili s hudbou, popřáli si krásný večer a rozešli se s dobrou náladou ke svým domovům.