Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Činnost školní družiny za nouzového stavu

Činnost školní družiny za nouzového stavu

  • Pavlína Víchová

Pavlína Víchová

23. 10. 2020

Od středy 14. října na naší škole opět začala péče o děti rodičů pracujícíh v IZS. Služba funguje od 6 hodin ráno do doby, jak rodiče dětí potřebují, nejdéle však do 8 hodin večer. Počet dětí je oproti jarnímu období vyšší, zatím funguje jedna skupina až s 26 dětmi. V případě potřeby může škola otevřít další skupinu.


Dětem se věnují paní vychovatelky a všechny naše asistentky pedagoga z 1. stupně školy. Dopoledne se děti učí jak on line se svou třídou na kmenové škole, tak formou samostatné práce do sešitů a pracovních listů, nachystaných od svých učitelek. O celodenní stravování se starají paní kuchařky ze Samostatné školní jídelny. S dětmi často chodíme ven na naší zahradu, kde využívají koloběžek, písku a hrají různé hry s míči. Nezanedbáváme ani výtvarné a pracovní činnosti, hlavně ale spolu hrajeme různé hry. Děti, které k nám začaly chodit, se ihned spolu sžily a fungují, jako by spolu chodily do školy odpradávna.