Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
ČEPS Cup 2022

ČEPS Cup 2022

  • Vojtěch  Legner

Mgr. Vojtěch Legner

24. 11. 2022

Ve středu 23. 11. se výběr hráčů a hráček ze čtvrtých a pátých tříd zúčastnil již několikátého ročníku florbalového turnaje s názvem ČEPS Cup. 


Ačkoliv tomu výsledné umístění na 7. místě na první pohled neodpovídá, oproti minulému turnaji se naši hráči velmi zlepšili a jejich aktivita na hřišti potrápila i favority jako Lada nebo Slovanka, kteří se nakonec stali i postupujícími.

Výsledek prvního zápasu proti Lada byl jistým způsobem předem jasný, protože jsme nastupovali proti 8. nejlepšímu týmu ČR. I když jsme na začátku zápasu šli do vedení, které jsme si dlouho drželi, dokázal soupeř vyrovnat a do konce prvního poločasu jít do vedení 2:1. Téměř do poloviny druhého poločasu jsme se ještě dokázali držet nad vodou, ale za stavu 3:2 nám začali docházet síly a soupeř nás začal tlačit. Konečný stav 7:2.

Druhý zápas s Novým Borem vypadal od začátku velmi nadějně. Nejen že nás držel gólman, ale téměř celý zápas jsme si dokázali kvalitní hrou držet vedení 1:0. Bohužel nešťastné vlastní góly se počítají na konto soupeři, čímž se skóre vyrovnalo na 1:1. Po našich několika „tutovkách“, kde nám štěstíčko zkrátka nepřálo, navýšil Bor vedení po známém „nedáš – dostaneš“ na 1:2. I přes závěrečný tlak se nám již skóre dorovnat nepodařilo.

Byla tu však stále šance na postup, pokud bychom porazili posledního soupeře – Slovanku. Zápas jsme rozehráli ve vysokém tempu a velmi nadějně, kdy jsme po první polovině vedli 2:0. Zodpovědná obrana nám však fungovala pouze do konce první minuty, kdy soupeř začal svou aktivní hrou výsledek zápasu otáčet ve svůj prospěch. Slovance se nakonec podařilo vsítit celkem 5 gólů a zaslouženě vyhrála 2:5.

I přes konečné výsledky si žáci turnaj užili nejen na hřišti, ale i mimo něj, kdy si mohli zafandit a podpořit naše oblíbence ze ZŠ Lada. Hráči sklidili pochvalu nejen od svého trenéra, ale i od ostatních trenérů za výkony, které dokázali předvést s tak kvalitními soupeři!