Včelky Knihovna Bakaláři Suplování Office 365 Jídelníček Objednávka obědů Rozvrh PC učebny Nástěnka Robot Emil 3 Robot Emil 4 Facebook ZŠ Špičák
Zajímavé odpoledne ve školní družině

Zajímavé odpoledne ve školní družině

  • Alexandra Ritschelová

Alexandra Ritschelová

29. 4. 2024

proběhlo v pátek 26. 4. 2024, kdy k nám přijela, na pozvání paní vychovatelky Ritschelové, sanita ze Zdravotní dopravy Štěpánek Česká Lípa. Děti si ji mohly postupně celou prohlédnout.


Všechny zdravotní pomůcky, lékařský batoh, převazový materiál a další zdravotnické vybavení, které sanita musí mít. Pozorně poslouchaly ochotného pana řidiče, který jim se zaujetím povídal o první pomoci při příjezdu lékaře, a vyslechl pozorně i děti, které vyprávěly své zkušenosti. Pan sanitář se upřímně divil, a chválil je za jejich znalosti a vědomosti. Velká zábava byla, když se mohly děti posadit na místo řidiče a vyzkoušet si maják, nebo sirénu a prozkoumat sanitu i u řidiče. Samozřejmě k prohlídce vozu patřilo i zkoušení polohovacího lehátka pro raněné, nebo křesla pro nechodící, na které se stála fronta. Všichni byli nadšení a prohlídku s výkladem si náležitě užili. Čerstvě umytá a nablýskaná sanita při odjezdu tak nezářila, jako při příjezdu, ale byli jsme ubezpečeni, že prvořadá je spokojenost a zážitek všech našich dětí. Moc děkujeme panu sanitáři Michalovi Lodínovi, nejenom za velmi poučné a plnohodnotné odpoledne, ale i za jeho trpělivost a vstřícnost.